Paris, Je t’aime!

Vi tok en prat med damen bak bloggen figherfrue.blogg.no og hennes erfaringer fra Paris. Før vi håper på svarene kan vi fortelle litt om henne. Figherfruen er gift med Pablo “the Scarecrow” Garza. Pablo er profesjonell fighter og UFC veteran. Sammen er de foreldre til en nydelig liten jente med navnet Abria Amélie! Fighterfrue skriver om alt fra mannen sin karriere til “mammating”, men i dag skal hun snakke om Paris! Dette er hva hun svarte på våre spørsmål..

Mat

Spiste du noe typisk fransk? Hva var din favoritt?
Vi var i Paris i November, vi kom faktisk dagen før de lyste opp hele Champs Elysées avenyen, fra Eiffeltårnet til Triumfbuen! Nå har jeg spist escargot i Paris før, og foreslo det til mannen min av to grunner:

  1. Det er fantastisk godt!
  2. Det er en fransk spesialitet – man kan ikke reise til Frankrike og IKKE smake på hvitløkssnegler.

Dessverre så er min mann en skikkelig matpingle, så han turte ikke prøve matforslaget mitt…
MEN! Vi spiste på et par forskjellige steder, og favoritten var nok crêpes med nutella som vi kjøpte på en av mat standene i julemarkedet. DELISH! Hadde det ikke vært for alle kaloriene kunne jeg sannsynligvis ha levd på crêpes med nutella. Det er kanskje ikke så fancy schmancy, men det er uansett å anbefale ;)

Kan du anbefale noen spisesteder?
Det er kanskje ikke typisk fransk – heller mer typisk marokkansk – men et sted som jeg virkelig kan anbefale hvis du reiser til Paris er Etoile Morocaine. Vi bestilte kun for 1 person (og vi var SULTNE), og vi fikk mat som sannsynligvis kunne mettet 3 av oss! Maten var aldeles nydelig, og jeg kan anbefale denne restauranten på det varmeste. Og location er ikke så verst heller, ca 2 minutters gange fra Triumfbuen :)

Turistattraksjoner

Hvordan valgte du ut hva du skulle rekke over?
Det var veldig mye vi hadde lyst å se de 2 ½ dagene vi var i Paris, men vi måtte kutte ut et par ting for å få tid til å se alle de store severdighetene. De attraksjonene vi absolutte ville få med oss var Eiffeltårnet (duh…), Louvre, Notre Dame (som vi dessverre ikke rakk), Arc de Triomphe og julemarkedet langs Champs Elysées.

Fant du noe “skjulte” diamanter som ikke så mange vet om, men som du vil dele?
Før vi reiste hadde jeg veldig lyst å finne ”lovers bridge” i Paris, men glemte helt av det mens vi planla turen. Den siste dagen, når vi tuslet hjem til hotellet fra Eiffeltårnet, bestemte vi oss får å ta en annen vei en den vi kom fra. Vi valgte en helt tilfeldig bru å krysse, og tror dere ikke det var Arc de Pont som vi hadde snublet over? Det satt en kar og solgte hengelåser der, så da hadde vi maks flaks og fikk låst kjærligheten vår fast i bruen med lysene fra Eiffeltårnet blinkende i bakgrunnen. Hvis dere reiser med kjæresten til Paris vil jeg absolutt anbefale dette, super romantisk.

La du opp en “løype” i forkant for å tilpasse deg køer, stengetider og hvor de ulike attraksjonene er plassert i forhold til hverandre, eller tok du det litt som det kom?
Vi vurderte å legge opp en løype i forkant, men siden vi reiste i november tenkte vi at det umulig kunne være nødvendig. Hvor mange turister reiser til Paris midt i november liksom? I ettertid burde jeg kanskje sjekket ut det litt nærmere på forhånd… Spesielt med en liten baby på slep. Køen opp til Eiffeltårnet varte I HVERT FALL 3 timer, men ganske sikker på at det var nærmere 4… Det gikk jo greit, og vi kom oss opp til slutt. Utsikten du får der oppe, og bare det faktum at du står oppe i selve Eiffeltårnet, er vel verdt ventetiden. Men hadde jeg gjort det om igjen ville jeg kjøpt billetter på forhånd, helt klart. Louvre var ikke noe problem, null ventetid der.

Overnatting

Hvilket hotell bodde du på og kan du anbefale det?
Vi bodde på Radisson Blu, et steinkast fra triumfbuen. Kan absolutt anbefale det! Vi hadde business suite, og den var helt super. Stor og fint bad med både badekar og dusj, stor seng, bord og komfortable stoler, og masse deilige badesåper og badesalt. Restauranten på hotellet fortjener også skryt, laksen var scrumdiddlyumptious! Les mer om hotell her.

Hvor i byen bodde du, og var du fornøyd med denne plasseringen i forhold til tilgjengelighet og offentlig transport?
Offentlig transport var ikke nødvendig for vår del, selv om tbanen var bare 5 minutters gange fra hotellet vårt. Vi gikk overalt slik at vi kunne få med oss mest mulig av byen på de få dagene vi hadde der.

Om du skulle reist tilbake til Paris nå – hvilken bydel ville du bodd i?
Jeg ville bodd i Champs Elysées igjen, super beliggenhet!

Sett at du ikke trengte å tenke på pris – hvilket hotell ville du valgt i Paris? Så du et drømmehotell?
Det er nok ingen hemmelighet hvor jeg ville bodd hvis jeg hadde hatt muligheten – Dream Castle Hotel i Disneyland! Oh to be royalty, if only just for a day :)