Noelle forteller om sine turer til Paris

Vi tok en prat med Noelle Klykken som er en 30 år gammel reiseglad jente fra Tromsø. Hun skriver til vanlig masse om reise og matlagning på sin blogg. Dette var det hun hadde å fortelle om sine erfaringer i Paris. Før intervjuet kunne hun fortelle oss at Paris er hennes absolutte favorittstorby i hele verden og at hun foretrekker Paris framfor for eksempel London.

Mat

1. Spiste du noe typisk fransk? Hva var din favoritt?

log_matJeg spiste masse typisk fransk, og ingenting av det var middag. Jeg har nok vært gjennom hele utstillingen på bakeriet (patisseriet) nedi gata. Jeg lot meg friste av både bakevarer og kaker, inkludert julekaken bûche de Noël. Det er rett og slett en rullekake, men nesten ikke til å kjenne igjen – den er blitt for-fransket. ALT smakte deilig og det er fantastisk hvor godt utvalg de har. En drøm, rett og slett.

2. Kan du anbefale noen spisesteder?

Alle kafeer og restauranter i Paris er fulle av folk som sitter på små frimerker av noen bord, så en mamma, en pappa og to små barn inkludert en barnevogn ønsket nok litt mer plass enn hva som var vanlig. Her må jeg bare innrømme at å komme forbi en McDonalds var en livredder. Der var plass nok til oss OG barnevogna og vi kunne boltre oss rundt et relativt stort bord uten å være til bry for de på neste bord. Og siden vi reiste med små barn tilbrakte vi også mye tid hjemme (hadde byttet hus med en fransk familie i en uke). De hadde anbefalt blant annet flere take-away steder i nabolaget og de benyttet vi oss av flere ganger og var veldig fornøyd. Utrolig deilig måte å feriere på, for det er slitsomt med storbyferie med små barn. Så å komme hjem til et fullt utstyrt kjøkken (med take-away under armen) og sende barna opp på rommet for å leke mens jeg gjorde alt klart var veldig avslappende.

3. Hva var den største matopplevelsen din i Paris (enten fransk kjøkken eller noe annet)?

Thai-restauranten i nabolaget (11.arr.) Masse mat, med deilig smak. Ikke for mye, ikke for lite. ALT var så godt. Oi, kjenner jeg vil ha mer:)

Turistattraksjoner

1. Hvordan valgte du ut hva du skulle rekke over?

Jeg hadde planlagt en ting hver dag, ikke mer. Men likevel rakk vi ikke alt, og det var et valg vi gjorde fordi vi mener det er viktigere å kose seg enn å få sett “alt” og tatt bilder. Så jeg anbefaler gjerne god planlegging, men ikke tvihold på planene. Vi hadde barnevogn med, og da vet man med en gang at man støter på problemer. Ikke en eneste matbutikk kunne vi trille inn i, men å trille på fortauene gikk greit. Og vi valgte også å gå mye, i stedet for å ta metroen. På metroen må man klappe sammen vogna og det er mange plasser ikke heis og veldig lange trapper. Så for å få en mer genuin følelse for Paris gikk vi nesten overalt, og når vi var lei og/eller sliten praiet vi bare en taxi og kjørte hjem eller til neste destinasjon. Taxiholdeplasser er overalt, men å stille seg opp på kanten av fortauet og vinke på en taxi fungerte hver gang. Vi betalte mellom kr 70 og kr 150 for turene vi tok, avhengig av lengde så klart – og det syns ikke vi var dyrt. I Paris er det lov å ha småbarn på fanget med belte på deg og den lille. Ikke ideelt, men jeg er imponert over hvor flinke de er til å manøvrere i trafikken, fire-felts rundkjøringer på brostein uten merking – uten å tute. De er veldig observante og høflige i trafikken. Så på denne måten fikk vi sett mye og snublet over flere lekeplasser og butikker.

Barna hadde jo ikke vært i Paris før, og jeg ville gjerne at de skulle se Eiffeltårnet, det er jo kronjuvelen når man tenker på Paris. De hadde sett filmen Ratatouille flere ganger på dvd, så de fikk kjennskap til landemerket på en måte de kunne skjønne. Det var litt kaldt den dagen, så vi nøyde oss med noen bilder i området rundt tårnet og prøvde å finne oss en koselig kafe i nærheten. Å komme opp i tårnet har jeg aldri skjønt poenget med, jeg syns den er så vakker fra “utsiden” og det er ingenting der oppe som fanger min interesse. Dermed sparte vi de timene! :)

Siden vi var i Paris om julen hadde jeg lyst å se stormagasinenes julepynt, men disse gjør ikke så mye utav seg i dagslys, så det må man prøve å gjøre når det er blitt mørkt – noe som var vanskelig for oss med små barn. Men det gjorde ikke noe, det var nok av ting å se på likevel.

Vi tilbrakte en dag i Disneyland, og det syntes vi var mer enn nok. Og på julaften var vi på Disneybutikken på Champs Elysees. Det var masse folk, men det gikk ganske greit å komme seg rundt omkring. Dessuten var det mange hyggelige ansatte på jobb, så vi fikk hjelp hele tiden til å finne størrelser osv. Det vi kjøpte her var julegavene fra oss til barna. De syntes det var gøy å gå inn i verdens beste lekebutikk og velge seg akkurat det de ville, og så gå hjem å legge pakken under treet. Vi blir nok å feire jul på tilsvarende måte flere gang.

2. Fant du noe “skjulte” diamanter som ikke så mange vet om, men som du vil dele?

Jeg gjorde kanskje det, men kan ikke fortelle hvor den er eller hvordan man kommer seg dit. Når man er ute å går, uten hastverk, klarer man å rote seg bort både hit og dit, og plutselig står man uten for en liten skobutikk hvor du har lyst å kjøpe et par av hver. Gå deg litt vill, og ikke vær redd for å komme til “feil” sted.

3. La du opp en “løype” i forkant for å tilpasse deg køer, stengetider og hvor de ulike attraksjonene er plassert i forhold til hverandre, eller tok du det litt som det kom?

Vi er oppe tidlig med barna uansett, så vi dro bare ut når vi var klare etter frokost i retning det vi skulle den dagen. Hvis jeg skal trekke frem en ting vi gjorde som føltes veldig fransk og barnevennlig, må det være det naturhistoriske museum. Det består av mange bygninger og har blant annet en zoo. Denne var vi ikke i, men to andre deler av museumet. Området er svært, så man må regne med slitne ben – og at man ikke rekker å se alt på en dag. Om sommeren er jeg sikker på at uteområdene er svært innbydende og at det er masse folk der. Et trivelig sted der man bør ha god tid. Vi fikk sett masse dyr, både skjelett og utstoppet. Morsomste var når vi kom til et utstoppet reinsdyr. Blant alle de eksotiske dyrene de hadde der var liksom den minst eksotisk – siden vi har reinsdyr i hagen hver sommer! :) Litt artig var det jo også – ja, vi tok et bilde av den:)

Overnatting

1. Hvilket hotell bodde du på og kan du anbefale det?

Vi har profil på Homeexchange.com og får forespørsler hver uke fra hele verden. Vi tok selv kontakt med den franske familien vi byttet hus med i julen, og både vi og dem hadde et fantastisk opphold. Vi bodde i deres to-etasjers leilighet i 11. arr i Paris og hadde sms-kontakt hver dag. De hadde to barn på samme alder som våre barn, så alle lekene var spot-on. En fin måte å bo på og veldig bra å få så mange konkrete tips om alt mulig i nabolaget.

2. Hvor i byen bodde du, og var du fornøyd med denne plasseringen i forhold til tilgjengelighet og offentlig transport?

Vi bodde i 11. arr, en svært koselig liten bydel – selv om det var her attentatet på Charlie Hebdo skjedde. Slikt bekymrer ikke meg, for sånt kan skje hvor som helst – og disse terroristene stopper ikke meg!

3. Om du skulle reist tilbake til Paris nå – hvilken bydel ville du bodd i?

Gjerne en annen bydel enn den jeg har bodd i sist, bare for å oppleve mer. Alle bydelene er sjarmerende. Men hvis det er en ting jeg drømmer om er det å ha utsikt til Eiffeltårnet fra rommet, tenk Carrie i Sex og singelliv :):) “I want ot arrive unbeliveable fresh” (favorittsitat) :)

4. Sett at du ikke trengte å tenke på pris – hvilket hotell ville du valgt i Paris? Så du et drømmehotell? (Mitt er Ritz!)

Det vet jeg ikke. Jeg har vært i Paris flere ganger og jeg er alltid ute etter en spesiell følelse når jeg skal hit, så det er viktig at hotellet er parisisk. Har faktisk bodd to ganger på Hotel Eldorado og der får jeg den rette følelsen. Ellers fins det flere økologiske hoteller, og de har ofte gratis sykler. Neste gang jeg er i Paris uten barn skal jeg helt klart bruke sykkel som fremkomstmiddel.

Vi takk for intervjuet og håper Noelle får ta med sin familie på mange turer til Paris i årene som kommer.

Billige flybilletter til Paris

Flybilletter til Paris


  • Sammenligner alle flyavganger
  • Finner billige flybilletter raskt
Flybilletter til Paris

Biletter fra 498,-


Søk nå!
Hoteller i Paris

Bestill hotell i Paris


  • Gode tilbud
  • Bonus overnattinger
  • 806 ulike hotell
Bestill hotell i Paris

Opptil 60% rabatt


Bestill her!