Henriette i Paris

Henriette er en gladjente som driver bloggen HippieSummer. For ca. ett år siden var Henriette og noen venniner i Paris på tur. Vi tok en prat med henne om hva hun synes om byen Paris og om hun har noen erfaringer/tips å dele med oss. Dette er hva hun svarte:

Mat

Henriette tar en selfie med Triumfbuen

Henriette tar en selfie med Triumfbuen

Spiste du noe typisk fransk? Hva var din favoritt?
– Jeg spiste noe typisk fransk, og det var Crousson, noe jeg liker utrolig godt. Jeg har egentlig ikke smakt noe særlig annet som er “typisk fransk”.

 Kan du anbefale noen spisesteder? – Jeg kan dessverre ikke anbefale noe “high class/upper class” mat restaurant, og det er rett og slett fordi vi gikk for de mer typiske resturrangene, som Mc Donnalds, Pizza Hut, Subway og lignende. Hehe.

Hva var den største matopplevelsen din i Paris (enten fransk kjøkken eller noe annet)?
– Siden søskenbarnet mitt fikk viljen sin, så ble det “god” gammeldags Mc Donnalds. Helt ærlig så må jeg si at jeg ikke liker det noe særlig I det hele tatt. Fett på fett og junk er ikke noe jeg selv går å kjøper, med mindre jeg må.

Turistattraksjoner

Hvordan valgte du ut hva du skulle rekke over?
– Jeg reiste med søskenbarnet mitt, og da valgte jeg ikke alt, han hadde planene klar. Hvor vi skulle, hva vi skulle se. Det var så deilig å ikke velge å holde styr selv, for jeg fikk med meg mye, men slapp unna planleggingen. Så det jeg så var Pariserhjulet, Eiffeltårnet og Triumfbuen.

Fant du noe “skjulte” diamanter som ikke så mange vet om, men som du vil dele? – Noen ”skjulte” diamanter? Hmm, nei ikke som jeg kommer på, men så var jeg ikke så lenge borte i Paris. – 3 Dager i Paris er alt for liten tid. Men den fineste diamanten jeg så må jeg si var Eiffeltårnet, det var bare helt nydelig å se på, når den blinket i mørket (noe den gjør på kvelden 1 gang i timen).

La du opp en “løype” i forkant for å tilpasse deg køer, stengetider og hvor de ulike attraksjonene er plassert i forhold til hverandre, eller tok du det litt som det kom? I og med at det ikke var meg som planla hvor vi skulle gå å se, så tok vi alt som det kom, men det gikk jo kjempe bra. – Vi fikk se de største attraksjonene som er der borte.

Overnatting

Hvilket hotell bodde du på og kan du anbefale det?
Når vi var I Paris så bodde vi på 2 hotell. Grunnen til det, var for at vi ville ha det billigst mulig, og da matte vi bytte hotell. Det var ganske så greit, for de lå veldig nerme hverandre. Det første hotellet vi bodde på het First Hotel Paris – Tour Eiffel.
Det andre hotellet het Remanda-TourEiffel og det var kjempefint, hipt og nymoderne (inne), og utrolig nærme Eiffeltårnet. Det var bare en liten gå tur så kunne du på kveldene se Eiffeltårnet blinke 1 gang i timen. Det kunne vi for så vidt se i fra hotellrommet også, det var nydelig å se på!

Hvor i byen bodde du, og var du fornøyd med denne plasseringen i forhold til tilgjengelighet og offentlig transport?
– Vi bodde ganske nærme Eiffeltårnet begge gangene, men på forskjellige sider av det. Offentlig transport var ikke problem for oss, vi bodde ”rett over veien” for metroen på begge hotellene vi overnattet på.

Om du skulle reist tilbake til Paris nå – hvilken bydel ville du bodd i?
– I og med at vi bare hadde noen dager i Paris, så fikk jeg ikke med meg noen ting av byen, jeg fikk sett litt, men det er en såpass stor by at jeg ikke kan velge noen plass. Jeg har ikke noen ide av hvor jeg ville bodd. Jeg tror jeg ville bodd med Eiffeltårnet en plass, det var så pent å se på tårnet glitre i mørket.

Sett at du ikke trengte å tenke på pris – hvilket hotell ville du valgt i Paris? Så du et drømmehotell? Mitt drømmehotell ville nok vært enten Park Hyatt Paris Vendome, Hôtel Fouquet’s Barriére, det samme som deg, Ritz Paris eller Four Seasons Hotel George V Paris. Jeg ville hatt det i den rekkefølgen også, men jeg får alltid en fin opplevelse når jeg reiser uansett om jeg har billighotell eller luksus (enda jeg ikke har prøvd det før). – Uansett, så er det ikke på hotellet jeg skal være når jeg er ute å reiser.

Billige flybilletter til Paris

Flybilletter til Paris


  • Sammenligner alle flyavganger
  • Finner billige flybilletter raskt
Flybilletter til Paris

Biletter fra 498,-


Søk nå!
Hoteller i Paris

Bestill hotell i Paris


  • Gode tilbud
  • Bonus overnattinger
  • 806 ulike hotell
Bestill hotell i Paris

Opptil 60% rabatt


Bestill her!