Severdigheter i romantikkens hovedstad

Paris har veldig mye å by på, her gir vi deg våre gode tips om hvilke severdigheter som bør prioriteres, hvilke museum som er verdt en tur. I tillegg kan du lese mer om sightseeingmuligheter og noen av begivenhetene som foregår i Paris i løpet av året.

Severdigheter

EiffeltårnetEiffeltårnet er Paris’ hovedattraksjon, og det første man tenker på når man tenker på Paris. Tårnet ble bygget til minne om hundreårsjubileet til den franske revolusjonen, og består av tre nivåer som kan nås med både traff og heis. Alle nivåene gir en fantastisk utsikt over Paris, og det er godt over fem millioner mennesker som besøker Eiffeltårnet årlig. Plattform en er 57 meter oppe, mens plattform to og tre er henholdsvis 115 meter og 276 meter. Til toppen er det hele 312 meter. Dette er en bygning man MÅ se om man først er i Paris.

TriumfbuenArc de Triomphe de l’Etoile, Triumfbuen, ligger i den vestlige enden av Champs Elysées, og er et mesterverk som ble startet av Napoleon i 1806. Den skulle være et minne om Napolen selv og hans franske arme. Det viste seg imidlertid å ta lengre tid enn antatt, og Triumfbuen sto ikke ferdig før i 1836 (da under Louis Phillipe), og den er den største i verden med sine like over 50 meter over bakken. Den har navn til både falte soldater og slagsteder inngravert. Her er det også mulig å gå opp i buen og få en vakker utsikt over Champs Elysées.

Når vi først er inne på Champs Elysées, så er det verdt å nevne at dette faktisk også er et verdenskjent sted. Det er en bred aveny som inneholder mange kinoer, kaféer og ikke minst luksuriøse spesialbutikker fra alle de største motehusene. Avenyen er hele 3 kilometer lang, og hvor den nederste delen er dekket med park på begge sider. Champs Elysées er også kjent for sin årlige militærparade i forbindelse med Bastilledagen, og innkomsten på siste etappe i Tour de France.

Notre DameNotre-Dame er en stor og verdenskjent gotisk katedral i Paris. Den er hovedsete for det romersk-katolske erkebiskopdømme i Paris, samtidig som den er en stor turistattraksjon. Notre Dame betyr ”Vår Frues Kirke”, og som igjen henspiller på Jomfru Maria. Kirken ble bestilt i 1159 av biskop de Sully, og den første steinen ble lagt i 1163, og den markerte begynnelsen på to århundrers slit for mangfoldige av gotikkens arkitekter og middelalderens håndverkere. Katedralen har plass til 6000 personer, og det er mulig å gå opp 387 trappetrinn for å komme opp til toppen i tårnene for å nyte den fantastiske utsikten over Paris.

Sacré-Coeur

Sacré-Coeur er en basilika, som ligger på toppen av Montmartre Hill. Den sto ferdig i 1914, men ble ikke innviet før i 1919, da den første verdenskrig var slutt. Området hvor basilikaen ligger er kjent for sin fantastiske utsikt, så her kan du se både et mesterverk av en bygning og en fin utsikt.

Jardin de LuxembourgJardin de Luxembourg er hagen til det franske Senatet, og er også en stor offentlig park. Det er flott sted å slappe av.

Bateaux Mouches er av de mest romantiske måtene å se flere av de eldste og mest majestetiske bygningene og monumentene i Paris på. Dette er nemlig på en av de lange og særpregede båtene på Seinen. Det er veldig mange forskjellige operatører som tilbyr dette, og det er ikke mye som skiller de forskjellige. De aller fleste tilbyr guidet tur på flere forskjellige språk over høytalersystemet.

VersailleVersailles ligger like i nærheten av Paris, og er der hvor kong Ludvig XIV bygget palasset sitt på 1700-tallet. Her får du se renessansearkitektur av ypperste klasse, og du kan også vandre rundt i de store og vakre hagene.

 

 

Sightseeing

Bateau BusMed Bateau Bus kan du oppleve Paris fra Seinen, og bruke elven som et fremkomstmiddel. I tillegg er det også mulig å ta sightseeingbusser i denne byen, et tips; be om informasjon om nærmeste stoppested for av- og påstigning, og brosjyrer fra hotellet ditt.

Museum

LouvreLouvre er verdens største i sitt slag, med sine 60.000 kvadratmeter og 35.000 kunstverker. Museet er delt inn i 8 avdelinger; kunst fra den nære Østen, Egypt, Gresk og romersk kunst, Islamsk kunst, skulptur, kunsthåndverk, malerier og tegninger. På dette museet kan man blant annet se Leonardo da Vincis Mona Lisa. Første søndagen i måneden, og på nasjonaldagen, er inngangen gratis. På tirsdager er museet stengt, og ellers er åpningstidene 09-18 på mandag, torsdag, lørdag og søndag. På onsdager og fredager er det langåpent til kl 22. For en dagsbillett koster det ca. 10€, og vil du ha med deg de midlertidige utstillingene må du ut med ytterligere 3-4€. Har du derimot planer om å bruke mye av din tid i Paris på museer, så kan det være lurt å kjøpe et Paris Museum Pass, som er et kort som gir deg tilgang til flere av de største og mest kjente museene i Paris. Prisene er; 2 dagers pass koster 30€, 4 dagers pass koster 45€ og 6 dagers pass koster 60€.

Musée d’Orsay finner du kunst og kulturgjenstander fra middelalderen og impresjonistepoken. Samlingene er verdensledende, og vel verdt et besøk. I tillegg er den gamle togstasjonsbygningen, som er blitt omgjort til dette flotte museet, verdt et besøk alene. Museet er stengt på mandager. Adressen hit er 62 rue de lille, 7. arr.

Musée des Arts d’Afrique et d’OcéanieMusée des Arts d’Afrique et d’Océanie inneholder kunst fra Afrika og Stillehavsøyene som også er i helt ypperste verdensklasse. Dette museet er ikke like populært som de to tidligere nevnte museene ovenfor, men er vel verdt et besøk likevel. Adressen hit er 293 avenue Daumesnil, 12. arr.

Le Marais er et trendy strøk som har meget vakker arkitektur fra 1700-tallet, og i dette området finner du også flere museer, kunstgallerier og historiske steder (som Paris’ eldste torg; Place de Vosges).

Musée Picasso kan du se mye av Picassos private samling. Her kan du blant annet se hans bilder av Cézanne, Matisse, Rousseau og Miró.

Frankrike er også verdenskjent for sin vin, og Musée du Vin gjør deg kjent med fransk vin, og lar deg også få en del smaksprøver. Inngangsbilletten her er ca. 9€, og museet holder åpent alle dager utenom mandager fra kl. 10 til 18.

Sport

I fotball, som er særdeles populært i Frankrike (som er en stormakt i internasjonal fotball), så er Paris Saint Germain det store laget i Paris. De spiller sine hjemmekamper på mektige Parc des Princes, og klubben har og har hatt store spillere som Zlatan Ibrahimovich, Nicholas Anelka og Ronaldinho.

French Open/BNP Paribas Masters, arrangeres årlig om høsten. Det kan være vanskelig å få tak i billetter til finalene.

Tour de FranceTour de France avsluttes årlig på Champs Elysées i slutten av juli. I Tour de France perioden er det et yrende folkeliv, og en eneste stor folkefest avslutningsdagen på Champs Elysées.

Events

Kommer informasjon senere

Billige flybilletter til Paris

Flybilletter til Paris


  • Sammenligner alle flyavganger
  • Finner billige flybilletter raskt
Flybilletter til Paris

Biletter fra 498,-


Søk nå!
Hoteller i Paris

Bestill hotell i Paris


  • Gode tilbud
  • Bonus overnattinger
  • 806 ulike hotell
Bestill hotell i Paris

Opptil 60% rabatt


Bestill her!