Annette forteller om sin reise til Paris

Vi tok en prat med Annette som beskriver seg selv som en 25 år gammel jente i 39 år gammel kropp. Hun har ulike hobbyer og elsker å reise. På hennes blogg skriver hun om reise, interiør og litt mote. Her kan du lese vårt interjvu med henne.

Mat

Spiste du noe typisk fransk? Hva var din favoritt?
Jeg er litt sær i matveien og litt skeptisk til nye ting men typiske franske retter for meg ble frokost med ferskpresset juice, kafé au lait og croissant, selvfølgelig testet jeg crépe og en oste tallerken til lunch. Favoritten var nok frokosten tett etterfulgt av ostetallerken på taket av en båt på seinen.

Kan du anbefale noen spisesteder?
Vi kom tilfeldig over en gammel restaurant ved montmatre som heter Le Bon Bock. Med autentiske møbler slik den var på 1800 tallet. God mat og fantastisk atmosfære.

Ellers vil jeg også anbefale Le bar á Huîtres i bydelen Saint Germain, ikke så langt ifra Notre Dame. Den sjømater husker jeg enda. Helt fantastisk meny og oppsett.

Hva var den største matopplevelsen din i Paris (enten fransk kjøkken eller noe annet)?
Sjømaten vi fikk servert på Le Bar á Huîtres Saint Germain, står høyt hos meg her. Hele atmosfæren og tilsammen med nydelig mat gjorde kvelden perfekt.

Turistattraksjonereifeltårnet

Hvordan valgte du ut hva du skulle rekke over?
Paris er en stor by med store avstander som kom noe overraskende på. Vi hadde på forveien bestemt oss for å se alle atraksjonene men trengte nødvendigvis ikke å gå inn på dem. Men med god planlegging via nettsider, innsider tips og egne ideer fikk vi se utrolig mye liøpet av vår helg. Vi hadde i forveien også bestemt oss for å ta en Hop on Hop Off busstur da disse er geniale for førstegangs orientering i ny by. alle attraksjoner sett på et par timer.

Fant du noe “skjulte” diamanter som ikke så mange vet om, men som du vil dele?
Restauranten Le Bon Bock var for oss en skult perle som flere burde besøke. Der opplever du det mørke autentiske Paris fra 1800 tallet.

La du opp en “løype” i forkant for å tilpasse deg køer, stengetider og hvor de ulike attraksjonene er plassert i forhold til hverandre, eller tok du det litt som det kom?
Vi tok det litt som det kom. Kvelden i forveien ble jeg og min samboer enige om en «løype» som besto av ting vi gjerne ville se den følgende dagen. Vi velgte hver vår favoritt og ellers tok vi det litt som det kom ut over dagen. Skal du inn på en av attraksjonene vil jeg så absolutt anbefale å stå tidlig opp. Det går dessverre utrolig mye tid i kø i Paris. Vi prøvde oss på Katakombene og trodde vi var tidlige men endte alikevell opp med å stå i kø i over 2 timer! Louvre slapp vi kø ved å kjøpe billett og gå inn via kjøpesenteret som ligger likeved. De har en egen inngang der med lite kø.

Overnatting

Median Paris Congrés Hotell

Median Paris Congrés Hotell

Hvilket hotell bodde du på, og kan du anbefale dette?
Vi bodde på Median Paris Congrés Hotell. Bra pris men slitt hotell som holdt på å renovere opp. Jeg vil ikke anbefale dette, Hotellet var helt greit men heller ikke mer.

Hvor i byen bodde du, og var du fornøyd med denne plasseringen i forhold til tilgjenglighet og offentlig transport?
Vi bodde alt for langt borte iforhold til «sentrum» og det tok oss litt tid å komme ned til kjernen, til tross for at vi hadde metro noen kvartaler under hotellet. Vi tok som regel taxi som gjorde at vi fikk sett litt av byen på disse etappene. Hadde jeg valgt igjen ville jeg ha bodd mer sentralt.

Om du skulle reist tilbake til Paris nå – hvilken bydel ville du bodd i?
Neste gang vi reiser til Paris vil jeg veldig gjerne ligge i området rundt det latinske kvartalet og området rundt Notre Dame

Sett at du ikke trengte å tenke på pris – hvilket hotell ville du valgt i Paris? Så du et drømmehotell? (Mitt er Le Meurice Paris!)
Spør du min Samboer er det absolutte drømmehotellet Ritz ,selv tror jeg at jeg ville valgt Hotel Shangri la.

Les mer om hotell her: Hotell i Paris