Yvonne gir deg reisetips

Vi tok en prat med Yvonne som har besøkt Paris ved flere anledninger.  På sin blogg skriver Yvonne om sin hverdag som frilansjournalist og reisereporter.

Denne livsglade jenta hadde ingen problem med å svare for seg når vi spurte henne et par spørsmål om Paris og hennes erfaringer. I intervjuet har vi også lenket til hennes poster om Paris. Om du ønsker å lese mer på hennes reiseblogg så finner du Yvonnes blogg her.

Mat

Spiste du noe typisk fransk? Hva var din favoritt?

En rett som jeg har lagt min elsk på er Moules Marinieres Frites, eller blåskjell og pommes frites som det heter på godt norsk. Det er min favorittmat når jeg er i Frankrike.

Kan du anbefale noen spisesteder?yvonne-resturant-paris

På bloggen min har jeg skrevet et eget innlegg som omhandler nettopp restauranter (link).

Sist jeg var i Paris spiste jeg på Au Bougnat som ligger på den samme øya som Notre Dame-katedralen. Her var det alldeles nydelig, fransk mat. Anbefales på det sterkeste!

Hva var den største matopplevelsen din i Paris?

Jeg fikk en gang servert en fransk lammegryte som var så god at jeg har fantasert om den i ettertid. Dessverre husker jeg ikke navnet på restauranten, men franske lammegryter generelt bør man smake når man er i Paris.

Turistattraksjoner

Hvordan valgte du ut hva du skulle rekke over?

I Paris må jeg alltid en tur bortom Eiffeltårnet og opp på Sacre Coeur. En båttur på Seinen er også obligatorisk. Ellers liker jeg best å ta livet med ro når jeg er i Paris. Rusle rundt i gatene, kose meg med en laaang lunsj og ikke ha planer om å rekke over så veldig mye.

Fant du noe “skjulte” diamanter som ikke så mange vet om, men som du vil dele?

yvonne-party-paris

Denne lille mannen var en del av et gigantisk show Yvonne har besøkt

Jeg er en stor tilhenger av nettsiden Tripadvisor og bruker ofte denne siden for å få inspirasjon eller tips til hva man bør se og gjøre når man er ute og reiser. På denne siden fikk stand-up komikeren Olivier Giraud strålende kritikk for sitt engelske show ved navn “How to become a Parisian in one hour”. Denne forestillingen var fantastisk morsom og en veldig artig start på oppholdet vårt.

Link: http://www.oliviergiraud.com/UK/

For partyglade ungdommer må jeg også legge inn et godt ord for utestedet VIP Room der jeg hadde det innmari morsomt på jentetur med venninnene mine!

Link:http://yvonnern.blogg.no/1363889448_partytips_i_paris.html

La du opp en “løype” i forkant for å tilpasse deg køer, stengetider og hvor de ulike attraksjonene er plassert i forhold til hverandre, eller tok du det litt som det kom?

Jeg tar det som regel litt som det kommer, men jeg forsøker alltid å unngå de mest populære attraksjonene, som Eiffeltårnet, midt på dagen på lørdager. Et tips er å dra til Eiffeltårnet på kvelden. Det kan være veldig romantisk og det er ikke på langt nær så mye mennesker. Utsikten over Paris med millioner av lys er ubeskrivelig vakkert!

Overnatting

Hvilket hotell bodde du på og kan du anbefale det? Hvor i byen bodde du, og var du fornøyd med denne plasseringen i forhold til tilgjengelighet og offentlig transport?

Jeg har bodd på mange Paris-hoteller og noen har vært bedre enn andre. Hotellkjeden Sofitel har flotte rom og greie priser med tanke på at det er en luksuskjede. Jeg bodde på Sofitel La Defense som ligger litt utenfor selve bykjernen (I businessområdet La Defense ved den nye triumfbuen). Metroen var bare noen minutter unna og det var et kjempeflott kjøpesenter like ved. Kan anbefales på det varmeste!

Om du skulle reist tilbake til Paris nå – hvilken bydel ville du bodd i?

Neste gang vil jeg finne et hotel som ligger i latinerkvartalet.

Sett at du ikke trengte å tenke på pris – hvilket hotell ville du valgt i Paris? Så du et drømmehotell?

Dersom jeg ikke trengte tenke på prisen, ville jeg ha bodd på Hotel Bristol i Paris. Jeg tror faktisk ikke det finnes noe finere hotell i Paris. Men jeg hadde heller ikke sagt nei takk til et rom på Hotel Lancaster.

Paris-postene til Yvonne: http://yvonnern.blogg.no/paris.html

Billige flybilletter til Paris

Flybilletter til Paris


  • Sammenligner alle flyavganger
  • Finner billige flybilletter raskt
Flybilletter til Paris

Biletter fra 498,-


Søk nå!
Hoteller i Paris

Bestill hotell i Paris


  • Gode tilbud
  • Bonus overnattinger
  • 806 ulike hotell
Bestill hotell i Paris

Opptil 60% rabatt


Bestill her!