Marius i Paris

Vi tok en prat med Marius som driver bloggen http://aulie.blogg.no/.  Han har tidligere vært i Paris og var også nylig på konsert med Lady Gaga også i Paris. Marius er 23 år og skriver om det det meste mellom himmel og jord, eller det som faller han inn som han sier på sin blogg.

Mat

Det var ikke så mye typisk franks mat som ble inntatt av Marius

Det var ikke så mye typisk franks mat som ble inntatt av Marius

1. Spiste du noe typisk fransk? Hva var din favoritt?
– Hver morgen gikk vi bort på et bakeri som lå like i nærheten av hotellet våres, og kjøpte crossianter, franske lange baguetter og forskjellige kaker vi smakte på. Og champagne da selvfølgelig! Hva er vel bedre enn å kose seg ekstra når man er i Paris, for det er jo ikke hver dag. Bakevarene i Paris er helt utrolig. Det smaker himmelsk!

2. Kan du anbefale noen spisesteder?
– Vi spiste ikke på noen spesielle restauranter egentlig. Vi var jo i Eiffeltårnet, men hadde ikke booket oss inn på restauranten som er der. Det må jo være helt utrolig å oppleve en middag der når man først er der. Men alle må jo innom et bakeri med ferske bakevarer når man er der, det smaker jo så utrolig godt!

3. Hva var den største matopplevelsen din i Paris (enten fransk kjøkken eller noe annet)?
– Det høres kanskje rart ut. Men vi satt oss ned på en liten italiensk restaurant ved sidenav Eiffeltårnet hvor vi kjøpte pizza. Ingen av oss har smakt en så god pizza noen sted! Den smakte helt fantastisk. Og føler jeg gjentar meg selv, men det gikk utrolig mye i bakeriene rundt omkring siden de har så mye himmelsk godt!

Turistattraksjoner

Marius tok turen innom de fleste kjente turistattraksjoner

Marius tok turen innom de fleste kjente turistattraksjoner

1. Hvordan valgte du ut hva du skulle rekke over?
– Vi prøvde å lage en liste over hva vi skulle og når mens vi var hjemme. Vi bestilte også endel på forhånd slik at vi slapp å styre rundt å tenke på det hele tiden mens vi var der nede. Men vi ville jo såklart hvertfall få med oss de mest kjente tingene!

2. Fant du noe “skjulte” diamanter som ikke så mange vet om, men som du vil dele?
– Vi var jo såklart i Disneyland, Eiffeltårnet, Love Lock Bridge, Notre Dame, Triumfbuen og Champes Elysses (og mer såklart), men vi fant et spøkelseshus som het Le Manoir de Paris. Det var så utrolig bra og skummelt! Det er noe av det sykeste vi har vært med på. Ekte skuespillere som har kledd seg ut og man går mellom en “historie” via tre etasjer i mørket og helt syke ting skjer. Det var en opplevelse for livet faktisk. Alle burde prøve det!! Og vi var jo på Lady Gagas siste ArtRave konsert på den utrolig fine Bercy Arena, det var også helt utrolig!

3. La du opp en “løype” i forkant for å tilpasse deg køer, stengetider og hvor de ulike attraksjonene er plassert i forhold til hverandre, eller tok du det litt som det kom?
– Vi prøvde som sagt å planlegge på forhånd hva vi skulle og når, i forhold til hvor det lå osv. Men vi skjønte ikke hvor stort Paris faktisk er. Og det er ganske dyrt med taxi, så det ble mye t-bane/tog. Og det tok sykt lang tid og bytte her og der for å komme seg til et sted som ser ut som det er veldig nærme på kartet! Så man burde planlegge nøye egentlig. Går utrolig mye bortkastet tid på kollektiv trafikk!

Overnatting

1. Hvilket hotell bodde du på, og kan du anbefale dette?
– Vi bodde på et hotell som het Appart-city Saint Maurice. Det lå mye lengre unna selve sentrum av Paris enn det vi trodde. Tok ganske lang tid med t-banen, men heldigvis lå den rett ved. Og det var veldig billig og fint! Vil anbefale det om man ikke har noe imot å ta litt t-bane, men vil så klart anbefale turister å ligge nærmere sentrum av Paris.

2. Hvor i byen bodde du, og var du fornøyd med denne plasseringen i forhold til tilgjenglighet og offentlig transport?
– Som jeg skrev over, så bodde vi i et område som het Saint Maurice. Vi synes dette var litt langt unna sentrum av Paris, selvom offentlig transport lå rett ved hotellet. Tok en god stund og en del byttinger for å komme seg til selve kjernen av Paris. Det var helt greit, for hotellet var billig og pent, men ville anbefalt å bodd i et annet område så man slipper så mye styr med offentlig transport.

3. Om du skulle reist tilbake til Paris nå – hvilken bydel ville du bodd i?
– Jeg ville nok bodd i Champs-elysee eller Montparnasse! Det ligger mye mere sentralt i forhold til der ting skjer og ting man garantert kommer til å ville se. Så tror det er mye enklere enn å bo i feks Saint Maurice.

4. Sett at du ikke trengte å tenke på pris – hvilket hotell ville du valgt i Paris? Så du et drømmehotell? (Mitt er Ritz!)
– Jeg ville såklart leid meg en syk suite på Shangri-La Hotel i Paris. Det måtte jo ha vært drømmen, med utsikt utover Eiffeltårnet og alt som er!